mobila-la-comanda
DESPRE MOBILA DE BUCĂTĂRIE
Există cinci tipuri de bază pentru mobilierul de bucătărie: Insulă, Paralel, Dreaptă, În “L” și În “U”.
Bucătăriile tip insulă, paralele sau în “U” sunt de obicei pentru case și apartamente mari. Cele în formă de L sunt mai potrivite pentru casele care nu au nevoie de prea mult spațiu de lucru, în timp ce bucătăriile drepte se pretează pentru case și apartamente mai mici.
În bucătăriile mai mari, o “insulă” poate împărți spațiul într-un mod atractiv, oferă depozitare convenabilă și poate oferi celui care o folosește un spațiu util și practic de lucru la blat, care nu blochează “triunghiul de lucru”. Pentru eficiența în bucătărie și un flux bun de trafic, insulele ar trebui să aibă cel puțin 90 cm de spațiu pe fiecare parte. Nu puneți niciodată o insulă într-o bucătărie în care punctele de lucru sunt pe o parte și pe cealaltă a acesteia.
Decizia trebuie luată cu atenție, întrucât reprezintă o alegere pe termen lung.
DESPRE DRESSING-URI SAU DULAPURI
Ce tip de dulap/dressing să alegi
Pentru unii dintre noi, alegerea unui dulap/dressing sau a unor corpuri de mobilier într-un spațiu poate fi o sarcină dificilă. O modalitate bună de a alege un dulap potrivit ar fi să explorezi mai întâi diferitele tipuri;
-Dressingurile (în care intrăm) necesită un spațiu generos pentru a le implementa și de cele mai multe ori cuprind o întreagă încăpere.
– Dulapuri pe întreg peretele are de obicei fronturile pe șine culisante care spre deosebire de balamale, sunt mult mai practice și salvează spațiul deschiderii ușilor. Pe lângă asta, dulapurile pe tot peretele pot masca sertarele sau alte elemente din încăpere.
– Dulapurile de sine stătătoare sunt de dimensiuni medii care de obicei este compus din 2 sau trei uși și/sau sertare în partea inferioară. Acestea au avantajul că pot fi mutate în încăperea dorită, fiind potrivite pentru spațiile mai mici.
-Dulapuri la mansardă sau sub scări Acestea se mulează după unghiul unui acoperiș, scări sau alte elemente care împiedică amplasarea unui dulap normal.
DESPRE MOBILIERUL DE BAIE
Există o serie de pași pe care ar trebui să-i urmați înainte de a începe proiectul mobilierului de baie.
Faceți o listă cu toate lucrurile de care credeți că ar beneficia baia dvs. și ce tip de piese ar completa estetica corpurilor pe care urmează să le instalați.
De asemenea, este important să luați în considerare dimensiunea spațiului dvs.; o chiuvetă mare de sine stătătoare nu este întotdeauna potrivită pentru un spațiu restrâns unde un suport mic pentru chiuvetă va părea pierdut într-o încăpere mare. Măsurați spațiul și documentați-vă în legătură cu optimizarea spațiului pe care îl aveți la dispoziție.
Există diferite materiale și accesorii care sunt special prevăzute pentru a rezista la umiditate. De exemplu, materialele precum HPL-ul/compozit-ul care vă poate asigura cu ușurință un mobilier impermeabil. După acesta, pe lista materialelor este MDF-ul înfoliat/vopsit sau chiar și PAL-ul melaminat, atât timp cât este aplicat un cant ABS cu adeziv poliuretanic.
ALTE TIPURI DE MOBILIER
În această categorie se încadrează cu succes aproape toate felurile de mobilier nespecificate mai sus.
1 – Holuri care pot cuprinde un papucar, un cuier și/sau rafturi;
2 – Pereți placați în PAL, riflaje, corpuri suspendate pentru iluminat;
3 – Mobilier pentru spații publice;
4 – Mobilier de bar, rafturi de bar;
5 – Mobilierul realizat în serie;
6 – Mobilă pentru școli, universități, grădinițe;
7 – Mobilier pentru depozite farmaceutic, farmacii sau spitale;
8 – Mobilier pentru spații comerciale, de joacă sau azile.
Așadar, prin personalizarea mobilierului, acesta poate fi ajustat cu succes pentru a se potrivi oricărui tip de proiect, acoperind o gamă largă de necesități, de la holuri și spații publice la baruri, școli și depozite farmaceutice sau spații comerciale.